Landvetter upp i topp efter seger mot Älvstranden

Landvetter är nu serieledare i division 2 Västsvenska herr i innebandy efter seger, 9-7 (4-1, 2-4, 3-2), hemma mot Älvstranden.

|
Landvetter IBK vann mot IBF Älvstranden

Landvetter leder serien en poäng före Herrestad. Älvstranden ligger på elfte plats i tabellen.

– Vi vinner välförtjänt men Älvstranden bjuder absolut på en match och vi hamnar i perioder där vi slarvar och ger bort initiativet. Men vi har i helhet 3 femmor som levererar och nu har vi sprungit ut julledigheten ur benen och vi ser fram emot en spännande vår, kommenterade Landvetters tränare Alexander Johansson.

Landvetter har nu fem raka segrar. Älvstranden har sex förluster i rad.

Landvetter var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 4-1.

Älvstranden hade greppet över spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 2-4 och ställningen efter två perioder var 6-5.

3.00 in i tredje perioden nätade Älvstrandens Emil Bech framspelad av Oskar Gustavsen och kvitterade för Älvstranden.

3.58 in i perioden slog Tim Svan till återigen på pass av Viktor Green och gav laget ledningen för Landvetter.

Efter 9.04 slog Simon Vanninen till och ökade ledningen för Landvetter.

Efter 11.58 nätade Simon Vanninen på nytt framspelad av Alexander Johansson och ökade ledningen för Landvetter.

Efter 15.10 nätade Jakob Mentzer framspelad av Hugo Liljedahl och reducerade åt Älvstranden. Men mer än så orkade Älvstranden inte med.

Älvstrandens Hugo Liljedahl stod för tre poäng, varav ett mål. Viktor Green gjorde ett mål och totalt tre poäng för Landvetter.

Landvetter tar sig an IBK Göteborg i nästa match borta lördag 27 januari 17.00.