Landvetter segrade i toppmötet – Simon Vanninen hjälte

Herrestad tog emot Landvetter i fredagens toppmöte i division 2 Västsvenska herr i innebandy.

|
Herrestad Rockets förlorade mot Landvetter IBK

Och det slutade med seger för bortalaget Landvetter, som besegrade Herrestad med 7-6 (2-2, 3-1, 1-3, 1-0) efter förlängning.

Med tre omgångar kvar är Herrestad på tredje plats i tabellen, och Landvetter är på andra plats.

Landvetters tränare Alexander Johansson kommenterade matchen:

– En otroligt kul och välspelad match mellan två bra lag. En match med hög intensitet, kamp och kvalité. Vi drar det längsta strået och vinner i sudden även om jag känner att vi kunde tagit hem matchen redan efter full tid.

Simon Vanninen stod för Landvetters avgörande mål 3.05 in i förlängningen.

Segern var Landvetters åttonde på de senaste tio matcherna.

Landvetter startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara 57 sekunder slog Simon Vanninen till på pass av Viktor Green.

Herrestad kvitterade till 1-1 efter 10.27, när Calle Zakrisson hittade rätt framspelad av Erik Åkerström.

Landvetter tog ledningen på nytt efter 11.31, när Tim Svan fick träff framspelad av Jonathan Segerbjer.

Herrestad kvitterade till 2-2 efter 13.55, genom Rasmus Olsson på pass av Jesper Wallström.

Landvetter hade övertaget i andra perioden. Laget inledde målskyttet efter 2.12 genom Simon Vanninen, och gick upp till 2-4 innan Herrestad svarade.

Till slut blev det 3-5 till Landvetter. Herrestad var starkast i tredje perioden. Laget vann perioden med 3-1 och ställningen efter tre perioder var 6-6.

I förlängningen tog det 3.05 innan Landvetter avgjorde till 6-7. Stor matchhjälte blev Simon Vanninen, framspelad av Viktor Green.

Simon Vanninen gjorde fyra mål för Landvetter och Viktor Green gjorde ett mål och spelade fram till tre mål. Rasmus Olsson stod för tre poäng, varav ett mål för Herrestad.

Det här var Landvetters tredje uddamålsseger.

Landvetter tar sig an Surte i nästa match hemma fredag 1 mars 20.15.