Landvetter säkrade seriesegern efter 7-3 mot Kungälv

Nu är det klart.

|
IBK Kungälv D1 förlorade mot Landvetter IBK

Landvetter är seriesegrare i division 1 Västsvenska dam i innebandy. Det efter seger mot Kungälv borta i Mimershus med 7-3 (1-0, 1-2, 5-1). I och med resultatet är Landvetter på tillräckligt avstånd till Pixbo Wallenstam i tabellen, och kan därför fira seriesegern. Kungälv ligger på åttonde plats i tabellen.

– Jämn och bra match. Kungälv kämpade stenhårt i 3 perioder. Till slut avgör vi ändå och ser fram mot allsvenska kvalet med tillförsikt, kommenterade Landvetters assisterande tränare Michael Granström.

Därmed har Landvetter vunnit 19 matcher i rad i division 1 Västsvenska dam och behöver tre segrar till för att gå igenom säsongen obesegrade.

Första perioden var jämn. Landvetter inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Esther Vungi efter 1.32, men Kungälv kvitterade genom Jonna Svensson i slutet av perioden. Kungälv tog ledningen med 2-1 genom Linda Karlsson efter 4.11 i andra perioden.

Landvetter kvitterade till 2-2 genom Tilda Eriksson med 1.48 kvar att spela av perioden. Landvetter förde spelet i tredje perioden. Laget vann perioden med 1-5 och matchen med 7-3.

Lördag 2 mars 14.30 spelar Landvetter hemma mot Stenungsund.