Landvetter ny serieledare efter 8-5 mot Vinga

Det blev 8-5 (1-1, 3-3, 4-1) hemma för Landvetter mot Vinga i lördagens match.

|
Landvetter IBK vann mot FBC Vinga

Därmed är laget serieledare i division 2 Västsvenska herr i innebandy, två poäng före Lindome, efter 16 spelade matcher. Vinga ligger på sjunde plats i tabellen.

– En viktigt seger och en rättvis seger. Vi spelar egentligen bra hela matchen men har problem med att göra mål stora stunder vilket gör att matchen blir onödigt jämn. Men som sagt, viktig vinst och vi tar tillbaka serieledningen, kommenterade Landvetters tränare Alexander Johansson.

Segern var Landvetters sjätte på de senaste sju matcherna, och sjätte raka segern på hemmaplan.

Landvetter tog ledningen efter 19 minuters spel, genom Oscar Winblad Bergholtz framspelad av Jacob Henriksson.

Vinga kvitterade till 1-1 efter 19.34, när Jan Zbinden hittade rätt på pass av Nicklas Andersson.

Vinga tog också ledningen efter 20.16, när Albin Magnusson fick träff på pass av Axel Falebrant.

I andra perioden fortsatte lagen att följas åt. Perioden slutade 3-3 och resultatet var 4-4 efter två perioders spel.

Landvetter tog kommandot i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 1.55 genom Alexander Johansson, och gick upp till 7-4 innan Vinga svarade.

Slutresultatet blev 8-5 i Landvetters favör.

Landvetters Jacob Henriksson hade tre assists, Viktor Green gjorde tre mål och Alexander Johansson stod för två mål och ett assist.

Nästa motstånd för Landvetter är Dingle. Lagen möts lördag 10 februari 17.00 i Munkedals Idrottshall.