Landvetter IBK vann toppmötet mot Ale

Landvetter IBK besegrade Ale hemma i den seriefinalen med 7-0 (5-0, 2-0, 0-0) i division 2 Västsvenska dam i innebandy på torsdagen.

|
Landvetter IBK vann mot Ale IBF dam

Med två omgångar kvar är Landvetter IBK på andra plats i tabellen, medan Ale fortfarande leder serien, fem poäng före Landvetter.

Landvetter IBK:s assisterande tränare Kent Sundin kommenterade matchen:

– En riktigt skön seger mot serie ettan. Vi rivstartar målmässigt med 5-0 efter första perioden och är felfri i försvaret där Olivia och Lina storspelar. Andra perioden går vi ut fulla med självförtroende och vinner den med 2-0. Sista perioden spelar vi mer eller mindre av bara men med fokus att hjälpa våra målvakter att hålla nollan. En riktigt skön seger!

Efter tio segrar i rad för Ale tog det stopp. Landvetter IBK tog i stället elfte segern i rad.

När Landvetter IBK och Ale senast gjorde upp var Ale klart bättre och vann med hela 5-0. Nu kom alltså revanschen för Landvetter IBK.

Landvetter IBK spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 5-0 genom två mål av Juli Hultman, två mål av Stella Hallenberg och ett mål av My Skagert-Blomqvist. Det skulle komma mer från Landvetter IBK. Efter 10.32 i andra perioden slog Felicia Sundin till, på pass av My Skagert-Blomqvist och gjorde 6-0.

Till slut kom också 7-0 genom Felicia Fogelberg som ökade Landvetter IBK:s ledning efter 10.33.

I tredje perioden höll Landvetter IBK i sin 7-0-ledning och vann.

Landvetter IBK tar sig an Öckerö/Zenith i nästa match borta fredag 15 mars 19.30.