Avgörande i förlängning när Landvetter föll mot Craftstaden

Det blev en riktigt jämn match när Landvetter mötte Craftstaden på bortaplan i Allsvenskan södra dam i innebandy.

|
Craftstadens IBK Oskarshamn vann mot Landvetter IBK

Matchen var lika, 2-2, efter tre perioder, men i förlängningen avgjorde Craftstaden. Slutresultatet blev 3-2 (0-0, 1-1, 1-1, 1-0).

– Oavgjort vid full tid känns som en förlust. Vi ska avgöra långt innan. Vår första allsvenska poäng är i alla fall hemma. Nu ser vi framåt, tyckte Landvetters assisterande tränare Michael Granström, efter matchen.

Vilma Zetterling stod för Craftstadens avgörande mål efter bara 14 sekunder i förlängningen.

Första perioden blev mållös. Efter 5.53 i andra perioden gjorde Craftstaden 1-0 genom Linda Zetterling.

Landvetter gjorde 1-1 genom Ester Lind med 1.34 kvar att spela av perioden. 5.10 in i tredje perioden slog Wilma Titusson till framspelad av Ebba Wangerås och gav laget ledningen för Landvetter.

Craftstaden kvitterade till 2-2 med tolv sekunder kvar att spela genom Mathilda Zetterling på pass av Vilma Zetterling.

Craftstaden avgjorde matchen efter 60.14 genom Vilma Zetterling framspelad av Fanny Sundberg -Tisell.

Craftstaden ligger på sjunde plats i tabellen efter matchen, medan Landvetter ligger på nionde plats.

Nästa motstånd för Landvetter är Lindome. Lagen möts onsdag 2 oktober 19.00 i Pinntorps Idrottshall.