Vårdcentralens blommor stals – man steg fram och planterade penséer

En eller flera blomstertjuvar har härjat i Hindås och stulit blommor från vårdcentralens rabatt. Händelsen har fått fart på sociala medier, och Hindåsbon Thomas Engdahl valde att ta saken i egna händer. Han åkte sonika ner till vårdcentralen och planterade gula penséer.
– Jag blev förbannad!, säger Thomas Engdahl.

ANNONS
|

Hindåsborna har nyligen drabbats av en ovanlig och förunderlig händelse. En (eller flera) skicklig och målmedveten blomstertjuv har slagit till i byn och stulit vårdcentralens planterade blommor.

– När jag gick ut och skulle vattna blommorna så var dem borta. Det var bara hål i rabatterna. Vi har planterat blommorna själv och de var så vackra och fina. Vi har kvar våra prästkragar dock som tjuven inte tog, säger distriktssköterskan Natalie Zuckerman.

Räden mot verksamheten rörde upp känslor bland invånarna och stölden har diskuterats flitigt på Facebook. I en av de grupper som rör Hindås kommenterade en användare inlägget. Han berättade att han ska ersätta vårdcentralen med nya blommor.

ANNONS

Sagt och gjort. När Härryda-Posten anlände till Hindås under tisdagen så sken nyplanterade gula penséer i rabatten framför vårdcentralens ingång.

– Vi blev jätteledsna och upprörda över att någon skulle kunna stjäla våra blommor. Så det var väldigt trevligt att någon visar att man verkligen bryr sig. Det är plåster på vårdcentralens sår och det visar att det finns hopp om mänskligheten, säger Natalie Zuckerman och tillägger:

– Jag vill hälsa ett stort tack!

Blomsterintresserad hjälte

När Härryda-Posten når Thomas Engdahl framkommer det att han är en Hindåsbo med blomsterintresse. För honom var det en självklarhet att plantera de tre penséerna.

– Jag blev förbannad, så jag tänkte att jag tar med blommorna till vårdcentralen, så att det livar upp de sjuka och de som ska till vårdcentralen., säger han och fortsätter:

– Jag odlar rätt så mycket blommor själv och frösatte penséerna i mars och de kan nog ta till sig ännu mer. Så får vi se hur länge de får sitta kvar där.

Vårdcentralen är väldigt tacksam över din gest – vill du säga något till dem?

– Vårdcentralen ska ha ett stort tack för att de ställer upp så som de gör. De är så trevliga och goda allihop.

ANNONS

Thomas Engdahl har två teorier om tjuven, eller tjuvarna:

– Jag tror att det är någon som smyger omkring på nätterna, och som inte har råd att köpa egna blommor till sin trädgård. Man har ju lämnat de risigaste kvar, eller så är det någon som säljer de på Blocket och kanske får 20 kronor stycket.

”Saknar hyfs och moral när man gör något sådant”

Natalie Zuckerman utesluter blomstertjuvens handling som enbart ett busstreck, eftersom blommorna var ordentligt uppgrävda. Det kan heller inte ha varit en missnöjd patient är hon säker på, eftersom vårdcentralen rankades som den vårdcentral där patientnöjdheten är tredje högst i regionen.

Kanske tjuven skulle på dejt och ICA var stängt?

– Ska man på dejt så kan man klippa blommorna i stället för att gräva upp de hela. Och så finns det fina snittblommor här omkring. Att gräva upp dem är verkligen lågt.

Vad vill du säga till tjuven?

– Om man har det dåligt ställt så stjäl man mat och inte blommor. Jag vill hälsa att man saknar hyfs och moral när man gör något sådant.

Boende på Skidvägen drabbades för en månad sen

En av personerna som kommenterade inlägget på Facebook är Annika Samuelsson – Hindåsbo – som uppmärksammade gruppens medlemmar om att blomstertjuvar varit i farten redan för en månad sedan. Då stals 12 plantor från en boxodling av boende på Skidvägen.

ANNONS

– Jag tror inte att det är någon som bor här, säger hon till Härryda-Posten och fortsätter:

– Det var 12 plantor rosenskära som stals. Och tar man en hel rabatt med en specifik planta så kan man ju lätt se vem tjuven skulle vara om den skulle plantera dem i sin rabatt.

Annika Samuelsson uppskattar dock att händelsen lyfts på sociala medier.

– Det visar att vi som bor här bryr oss om både vår ort och varandra. Att vi ska ha det fint och trevligt tillsammans. Då kan ju en sån liten sak som blomsterstöld uppröra, säger hon.

LÄS MER:Inbrott i källarförråd på Disponentvägen

LÄS MER:Hanna Ferm gästade Lotta på Liseberg

LÄS MER:Kyrkoherden i Landvetter: ”Knäppgökarna tar över”

ANNONS