Mölnlycke station. Arkivbild.
Mölnlycke station. Arkivbild. Bild: Csaba Bene Perlenberg

Tågplanerna mellan Göteborg och Borås pausas

Tågprojektet mellan Göteborg och Borås kommer att pausas ytterligare, meddelar regeringen i ett pressmeddelande. Tidigare har projektet satts på is till 30 september men nu förlänger man pausen med en månad till.

ANNONS
|

Den 22 december 2022 beslutade regeringen att sätta planeringen av tågsträckan mellan Göteborg och Borås på paus. Nu har ett nytt beslut kommit och planeringen kommer att pausas ytterligare en månad.

Sträckningen, med förslag på stopp i bland annat Landvetter, är en del av utbyggnaden av stambanan med snabbtåg för pendling mellan städerna.

Trafikverket har haft i uppdrag att föreslå kostnadseffektiva åtgärder för att utöka kapaciteten för tågen. Den 26 juni redovisades uppdragen. Men på grund av att Trafikverket har även haft i uppdrag att föreslå andra åtgärder pausades projektet till den 30 september.

Besked utlovas i ”närtid”

Regeringen skriver vidare att ytterligare besked om sträckningen kommer att presenteras inom kort. Regeringen vill inte lämna ut några detaljer i nuläget.

ANNONS

– Det enda vi i nuläget kan säga är att regeringen avser att i närtid återkomma med besked gällande åtgärder i järnvägssystemet i stråket Göteborg–Borås, säger Celicia Svärd, politiskt sakkunnig på regeringskansliet.

LÄS MER:Trafikverket vill se tågtunnel under Mölnlycke

LÄS MER:Vägen för smal – Västtrafik stryker bussträcka

LÄS MER:Boende upprörda över Västtrafiks beslut om kortad busslinje

ANNONS