Polisinsats på Landvetter – resenärer hölls kvar på plan

En stor polisinsats pågick under lördagskvällen på Landvetter. Detta efter att ett misstänkt farligt föremål anträffats av säkerhetspersonal, uppger polisen.
Föremålet undersöktes av polisens tekniker men kunde senare avfärdas som ofarligt. Det visade sig att det var ett hemmagjort reservbatteri, en så kallad powerbank.

ANNONS
|

En större insats drogs i gång på Landvetter flygplats runt klockan 22.30 på lördagskvällen. Såväl polis som ambulans, räddningstjänst och bombtekniker deltog under insatsens gång, efter att ett misstänkt farligt föremål hittats vid flygplatsens säkerhetskontroll.

Den stora insatsen ledde bland annat till att ankommande resenärer först hölls kvar på flygplanet, för att sedan ledas ut från området.

– Vi fick gå ut en annan väg, det är en del poliser här, sade en resenär till GP.

Föremålet ofarligt

Strax efter klockan 01 kunde polisen dock meddela att föremålet avfärdats som ofarligt.

– Polisens bombskydd har varit på plats och det bedöms inte vara farligt för allmänheten. Eventuellt kan det här ha rört sig om någon slags hemmagjord powerbank, säger Hans-Jörgen Ostler, presstalesperson vid polisen.

ANNONS

En powerbank är en portabel batteriladdare till bland annat mobiltelefoner. I samband med insatsen säkrade polisen två kvinnor. De har nu släppts.

– Kvinnorna misstänks inte för brott. Insatsen har avslutats och avspärrningarna kommer att hävas.

Swedavia uppgav tidigare under kvällen att ingen flygtrafik från Landvetter påverkats efter händelsen.

ANNONS