Misstänkt paket på Landvetter utrymde fraktterminal

Nationella bombskyddet larmades till Landvetter flygplats på onsdagskvällen för att kontrollera ett misstänkt paket. Avspärrningarna gjorde att resenärer inte kunde ta sig från flygplatsen.
Efter två timmar konstaterades att paketet var ofarligt och avspärrningarna hävdes.

ANNONS
|

Larmet om ett misstänkt föremål på Landvetter kom vid 21.40 på onsdagen. Enligt polisen fattade flygplatsens personal misstankar mot ett paket vid röntgen på en sorteringsterminal.

Nationella bomskyddet kallades in och man spärrade av området kring fraktterminalen, som inte ligger i anslutning till själva flygterminalen. Dock gjorde avspärrningarna att inga flygbussar eller taxi kunde hämta passagerare.

Passagerare: ”Jättelång kö”

”Det är jättelång kö till flygbuss och folk som väntar i terminalen utan att få info”, skriver en passagerare som anlände från Bryssel under kvällen i ett meddelande till GP.

Även räddningstjänsten larmades till platsen med fem enheter för att bistå polisen och SOS Alarm skickade tre ambulanser.

ANNONS

Efter knappt två timmar, vid 23.30, kunde bombskyddet konstatera att föremålet var ofarligt.

– Vi har hävt avspärrningarna och det finns ingen misstanke om brott, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Enligt Robert Pletzin, presschef på Swedavia, påverkades aldrig själva flygtrafiken.

LÄS MER:Man dödförklarades på flygplan – på Landvetter inleddes ny sjukvårdsinsats

LÄS MER:Misstanken: Han odlade cannabis och svamp i Landvettervillan

LÄS MER:Polisinsats på Landvetter flygplats

ANNONS