Fantombild av den avlidne mannen baserat på den DNA-profil som tagits fram.
Fantombild av den avlidne mannen baserat på den DNA-profil som tagits fram. Bild: Polisen

Polisen går ut med fantombild för att lösa misstänkt mord

En fantombild har tagits fram av den man vars kvarlevor hittades vid en sjö utanför Borås för ungefär ett och ett halvt år sedan. Med bilden hoppas polisen kunna identifiera den avlidne som man misstänker har blivit mördad.

ANNONS
|

Den 9 oktober 2021 upptäcktes kvarlevor i friluftsområdet runt Tränningstorpasjön, strax utanför Borås. Sedan dess har polis arbetat med att försöka identifiera personen. Genom undersökningar av kvarlevorna har polisen kunnat fastställa att det rör sig om en man i 40-65 års åldern. Mannen misstänks ha blivit mördad.

Nu har polisen tagit fram en fantombild baserat på den DNA-profil som gjorts som de hoppas ska kunna hjälpa till att identifiera mannen.

– Vi har inte lyckats identifiera mannen hittills och då är en fantombild en sista möjlighet att ta till, säger Mats Axelsson, Grova brott i Alingsås.

Kvarlevorna hittades av en privatperson som var ute och gick med sin hund och utredningen har från början handlat om en mordutredning.

ANNONS

– Ofta är det en misstänkt vi letar efter så det här är ju väldigt ovanligt att vi söker identitet på offret, säger Mats Axelsson.

Upplysningar som kan leda till att mannen identifieras lämnas som tips till polisen via 114 14 eller polisens hemsida.

Polisens upplysningar om mannens utseende

40-65 års åldern

166-175 cm lång

Ha en skostorlek mellan 36-38

Blek/ljus hudfärg

Intermediär/nötbrun till brun ögonfärg

Mörkblond till brunaktig hårfärg

Källa: Polisen

ANNONS