Pizzeria Viktoria i Mölnlycke blir Vickan Restaurang & Bar

Simon Gevriye har drivit pizzeria i Mölnlycke i över 20 år. Nu har han tröttnat. Pizzeria Viktoria ska totalrenoveras och byter namn till Vickan Restaurang & Bar.
– Jag har haft tanken ganska länge. Men nu är ekonomin på plats, så nu kör jag, säger han.

ANNONS
|

Det går att skönja en viss lättnad hos Simon Gevriye när han konstaterar att det bara är några timmar kvar innan han för sista gången ska bomma igen Pizzeria Viktoria i Mölnlycke.

Snart sticker han till Thailand i tre veckor för lite arbetsvila. När han kommer tillbaka kommer han möta en helt ny lokal, och pizzerian blir restaurang och pub istället.

– Att driva pizzeria ... Det är en jobbig bransch. Samma sak varje dag, säger han.

Helt och hållet kommer han dock inte skala bort pizzan från menyn. Ett 20-tal olika varianter kommer få stanna kvar. Men fokus kommer riktas på grillmenyn.

ANNONS

– Det kommer bli à la carte och turkisk grill tänker jag. Till lunch blir det husman.

– Och om jag hittar en thaikock blir det thaimat. Jag har letat men jag hittar inga. Det är precis som att thaikockarna har försvunnit från jordens yta, säger han.

Restaurangdelen ska bli större

Innan den nya lokalen är färdigrenoverad om någon månad ska flera väggar rivas för att göra mer utrymme för restaurangdelen. Dessutom kommer restaurangen få en splitterny bar.

– Den kommer bli 2,20 meter bred. Så här kommer vi ha några barstolar och så kommer vi servera fatöl, säger Simon Gevriye och pekar på var baren ska stå.

Blir det drinkar på menyn också?

– Jajemen. Jag har fullständiga rättigheter, så vi kommer ha allt, säger han.

Han visar in i det stora diskrummet som ska bli plats för bland annat en ny pizzaugn.

– Lokalen är onödigt stor för verksamheten just nu. Så det är delvis därför jag gör det här, säger han och fortsätter:

– Och när jag kom till Mölnlycke för 20 år sedan fanns bara vi och La Vera. Sedan dess har det ploppat upp pizzeria för pizzeria. Det finns för mycket pizzerior nu. Och nu kommer det en till, säger han och syftar på I Love Pizza som öppnar till sommaren. Något Härryda-Posten tidigare rapporterat om.

ANNONS

Är det också därför du gör det här?

– Ja, så är det. Lilla Mölnlycke och sju pizzerior, det är för mycket. Gör något annat istället. Sen ligger jag ju lite off också. Förut gick folk efter den godaste pizzan, men nu går de till den närmsta pizzerian istället.

Trots något sämre affärer – inte orolig att nya satsningen inte ska bära frukt

Han konstaterar att affärerna har gått lite sämre mot slutet. Men att den nya satsningen inte ska bära frukt är han inte ett dugg orolig för.

– Nej, absolut inte orolig alls. Jag tror på idén, annars hade jag inte gjort det.

Men du behöver fler kunder för att det ska gå runt?

– Jo, det är klart. Jag måste ju anställa folk. Jag kommer anställa en pizzabagare och sen ska jag börja köra ut pizzor vilket jag inte gjort tidigare, så jag behöver en anställd till det också. Och eventuellt en thaikock då.

Den 3 mars är det planerad invigning för den splitternya restaurangen.

LÄS MER:Snart ska ny jättebyggnad ta form i Landvetter

LÄS MER:Härrydaborna går sin egen väg och väljer andra namn till nyfödda än övriga Sverige

LÄS MER:Bilar fick rutorna inslagna utanför Landvetter ishall

ANNONS