Nytt inbrott på bryggeriet – två personer anhållna

Rådanäs bryggeri har drabbats av inbrott igen. Det andra under påskhelgen. Den här gången greps personer på brottsplatsen.
– De greps mer eller mindre på bar gärning, säger Björn Ekelund, operativ samordnare vid polisen.

ANNONS
|

Som Härryda-Posten tidigare rapporterat hade Rådanäs bryggeri ovälkommet besök natten till lördag. Inbrottstjuvar hade slagit in en ruta och fått med sig gods. De kom undan men fångades på bild av övervakningskamera.

Natten till tisdag, mellan klockan 02.00 och 04.00, har det varit ytterligare ett inbrott på bryggeriet. Polisen ryckte ut till platsen och kunde gripa två personer.

– Det jag vet är att det har varit inbrott på Rådanäs bryggeri två gånger under påskhelgen och att man gripit två stycken. Jag tror att de greps mer eller mindre på bar gärning, säger Björn Ekelund, operativ samordnare i lokalpolisområde Syd.

ANNONS

Anhållna på tisdagsmorgonen

Personerna, som båda är i 30-årsåldern, anhölls tidigt i morse misstänkta för försök till grov stöld.

– De befann sig på platsen när de greps. De är sannolikt misstänkta för försök till grov stöld, säger Fredrik Berglund, kammaråklagare.

De anhållna är endast misstänkta för det senare inbrottet.

– Det pågår två förundersökningar om inbrott i två olika datum på den här adressen. De är bara misstänkta för det som skedde i natt, säger Fredrik Berglund.

Kommer ni att titta på samband?

– Det är en pågående förundersökning, det är vad jag kan säga, säger Berglund.

LÄS MER:Misstänkt inbrottstjuv gripen – spårades av polishund

LÄS MER:Inbrottstjuv skrämdes på flykten i Rävlanda

LÄS MER:Inbrott på bryggeri – tjuvar fångades på bild

ANNONS