Nu ökar e-handel – Black Week-paket kan hamna i Landvetter

Årets mest intensiva shoppingperiod har nu dragit igång i och med Black week. Därför kan paket dirigeras om från Coop i Mölnlycke till Postnords lager i Landvetter, meddelar bolaget.
– Det gäller de största paketen som vi särskiljer vid behov, svarar Ove Eriksson, som är teamchef för Postnord.

ANNONS
|

Från måndagen den 20 november fram till 22 december kan kunder som skulle få sina paket levererade till Coop i Mölnlycke istället få hämta ut dessa på Postnords terminal i Landvetter.

Anledningen är att butiken kan behöva avlastas.

– Vi gjorde det även under förra årets peak. Det är mycket högre volym än normalt, vissa dagar upp till fördubblad volym, förklarar Ove Eriksson, som är teamchef för Retail på Postnord Sverige, via mejl.

Vilka nackdelar kan ni se vid omdirigering?

– Postnord Landvetter ligger lite längre bort. Men vi säkerställer att kunderna kan hämta sina paket på rätt dag samt att Postnord i Landvetter har mycket bra öppettider.

ANNONS

Har kunder hört av sig till kundservice rörande detta?

– Väldigt få. Kunderna har stor förståelse för mindre avvikelser under peak.

Ska levereras ett postskåp till butiken

På Coop i Mölnlycke arbetar chefen Angela Cassanelli. Hon var inte med under förra årets shoppingrush, men hör med en medarbetare som bekräftar att det gick bra.

Det gäller dock att vara uppmärksam på vad som står på själva avin.

Trots att man själv har valt Coop i Mölnlycke som uthämtningsplats, kan detta alltså ändras till Postnords terminal i Landvetter.

– Det är inga konstigheter annars då. Folk väljer att handla via nätet mer och mer, så det är ju så här det är vid den här tiden.

Förutom att vissa större paket kan komma att lämnas ut i terminalen i Landvetter istället, levereras ett postskåp till butiken i veckan för att underlätta leveranserna på plats.

– Så att kunderna kan välja om de vill ha utlämningen där, då har man ju möjlighet att hämta från 6 på morgonen till 23, förklarar Angela Cassanelli.

LÄS MER:Råda församling använder sig av Discord till barnen – bryter mot åldersregel

LÄS MER:Pär Lundqvist: ”Därför ska L inte sitta i regering med SD”

LÄS MER:Flera företag lurade – kvinna döms för penningtvättsbrott

ANNONS