Mölnlyckesonen Gustav Ludwigson råkade på Frankrikes president Macron: ”Plötsligt stod han bara där”

Emmanuel Macron besökte den franskättade staden New Orleans. Det gjorde även Hammarbystjärnan Gustav Ludwigson, fostrad i Mölnlycke IF, som råkade vara på samma musikklubb som den franska presidenten.
– Plötsligt stod han bara där precis framför oss.

ANNONS
|

Mölnlyckesonen och Hammarbystjärnan Gustav Ludwigson är på välförtjänt semester i USA. Bilresan med en kompis tar dem hela vägen från Chicago till Miami. Häromdagen blev det stopp i The Big Easy, även känd som New Orleans i delstaten Louisiana.

Stadens kreolska, franska arv lockade dock inte bara den före detta Mölnlycke IF-spelaren utan även en annan fotbollsfantast: Emmanuel Macron. Frankrikes president har nyss genomfört ett statsbesök i USA för att stärka banden med sin presidentkollega Joe Biden som bjöd in till sin första officiella statsmiddag i Vita Huset.

Men Emmanuel Macron har inte bara varit i Washington D.C. utan även i New Orleans häromkvällen. Döm av Gustav Ludwigsons förvåning när han plötsligt fann sig på samma konsert som Macron på den legendariska klubben d.b.a, en av tre klubbar som Macron besökte under måndagskvällen.

ANNONS

– Vi förstod inte riktigt vad som hände först när det blev massa liv och folk i svarta kostymer tryckte sig fram genom publiken, men plötsligt stod han bara där precis framför oss.

Ludwigson: Fotboll kan ena folk

Ludwigson och Macron hade båda hamnat på en klubbspelning med bandet the Soul Rebels i den världskända stadsdelen French Quarter. Enligt lokala nyhetshemsida nola.com äntrade Emmanuel Macron och sade att New Orleans och d.b.a. bjöd på en känsla av att vara hemma. Han tackade även klubben och bandet. Macrons besök i franskättade New Orleans är det första besöket av en fransk president sedan 1976.

Macron är ju själv gammal fotbollsspelare i rollen som vänsterback. Vad tror du politiker kan lära sig av fotboll?

– Jag tror att dom är ganska bra på att värna om sin fotbollskultur i Frankrike, framförallt på nationell nivå där det verkligen samlar folket under dom stora mästerskapen. Så det är väl möjligtvis det man kan lära sig något av, hur viktig fotbollen är för folket, och hur man kan enas kring den.

LÄS MER:Flera fordon i olycka i Härryda

LÄS MER:Aftonbladets Oisín Cantwell hyllar toalettpapper från Mölnlycke

LÄS MER:Emmas första jul i Hindås: ”Vi ska bara vara hemma och jula oss”

ANNONS