Misshandlade tonåring med sten – inför ögonen på farmor

I november förra året kallades polis och ambulans till en adress i Landvetter på grund av ett slagsmål i ett bostadsområde. Nu åtalas två tonårspojkar misstänkta för grov misshandel sedan de kastat en sten i bakhuvudet på en jämnårig kille – inför ögonen på hans farmor.

ANNONS
|

Det ska sedan tidigare ha funnits en historia av osämja och tjafs mellan de misstänkta och målsäganden. Bland annat ska en av de nu misstänkta tidigare dömts för misshandel mot målsäganden.

Dagen när misshandeln ägde rum satt målsäganden på en restaurang i centrala Landvetter tillsammans med sin farmor. Han fick då syn på en av de misstänkta, en jämnårig kille, som han tidigare varit i bråk med.

Målsäganden blev orolig och tillsammans med farmodern bestämde de sig för att ta med sig maten och äta den hemma. När de gick mot busshållplatsen blev de förföljda av killen och en kompis till denne. De klev på samma buss.

ANNONS

Följer efter dem

De två killarna gick sedan av på samma hållplats som målsäganden och hans farmor. När farmodern sa till dem att de kan sluta följa efter dem så sa de att de ska hälsa på en kompis.

”Men de gick efter oss i alla fall. När vi nästan är framme hos NN då kommer en på var sida om oss och tar tag i NN och slänger ner honom på marken och börjar sparka mot huvudet och på kroppen. Båda två”, berättar farmodern i förhör.

Under tiden försöker farmodern skydda sitt barnbarn och förmå killarna att sluta slå och sparka på honom.

”De sparkar ner mig i marken och sparkar mig i huvudet. Farmor drar upp mig. De fortsätter sparka och slå mig. De drar ner mig för en trappa. De råkar slå henne några gånger också”, säger han i förhöret.

Misshandeln fortsätter genom att en av killarna ska ha kastat en stor sten som träffar målsäganden i bakhuvudet. Han och farmodern tar då skydd vid en ytterdörr i bostadsområdet, och då kastas stenen en gång till.

Sen tar NN också upp stenen och försöker sikta i mitt ansikte. Han missar och träffar glasrutan på dörren”, säger den misshandlade killen.

ANNONS

Blöder ymnigt från huvudet

Även flera grannar, som kommit ut eftersom de hört gap och skrik, försökte få killarna att avbryta misshandeln. Till slut sprang de misstänkta killarna från platsen. Då hade en läkare som befann sig i närheten tagit hand om den misshandlade killen som blödde ymnigt från bakhuvudet.

Ambulans och polis kom till platsen. Den misshandlade killen fördes till sjukhus och fick sys. Samtidigt fick polisen in uppgifter om vilka killarna som misstänktes för misshandeln kunde vara och vid 19-tiden på kvällen greps två jämnåriga killar på sina hemadresser.

”För att försvara mig”

Båda killarna, som satt anhållna i två dagar, nekar till brott och den ene hävdar i förhör att målsäganden var den som gick till attack mot dem med en kniv. Deras syfte att konfrontera målsäganden ska bara ha varit att ”tjafsa” med killen, vilket de uppger att de gjort flera gånger innan. De menar att det var målsäganden själv som eskalerade situationen genom att dra fram en kniv, som han tagit med sig från restaurangen.

Han försöker hugga mig, jag ger honom spark i magen. Han försöker hugga mig flera gånger, jag ger honom några smällar i ansiktet och drar i luvan och knäar honom i ansiktet sen drar jag därifrån. Jag gjorde det för att försvara mig om han inte dragit kniv hade jag inte slagit honom”, säger en av de misstänkta i förhör.

ANNONS

I förundersökningen framgår att en av de misstänkta fått knivskador och målsäganden har erkänt att han tog med sig en kniv från restaurangen.

”Så då tar jag en kniv som ligger där på bordet och stoppar ner den i fickan ifall de skulle hoppa på oss”, säger han i ett av förhören.

De två killarna misstänks för grov misshandel men även för ringa narkotikabrott vid samma tillfälle.

LÄS MER:Polisen bekräftar: En motanmälan har inkommit

LÄS MER:Tonårspojkar på fri fot efter stenkastning i Landvetter

LÄS MER:Pojke skadad efter bråk i Landvetter – två anhållna

LÄS MER:Försvarsadvokaten: ”Han har inte med det här att göra överhuvudtaget”

ANNONS