Göteborgs tingsrätt. Arkivbild.
Göteborgs tingsrätt. Arkivbild. Bild: Anders Ylander

Man misstänks för strypgrepp under konsert i Rävlanda

En man från Mölndal står åtalad för misshandel sedan han misstänks ha tagit ett strypgrepp på en annan man på en konsert i Rävlanda i somras.

ANNONS

Det var den 20 augusti förra året som polisen larmades till Östergården i Rävlanda där Björn Rosenström spelade. Enligt ordningsvakter på plats hade två män varit i slagsmål med varandra. En av männen hävdade att en man tagit ett strypgrepp på honom.

Nu står en man i 45-årsåldern från Mölndal åtalad för misshandel.

I förhör i förundersökningen uppger en vän till den man som ska ha utsatts för misshandeln att den nu åtalade mannen tagit henne på rumpan när de dansade på dansgolvet.

Mannen blev då tillsagd att gå därifrån av kvinnans kompisar och det är då han misstänks ha tagit ett stryptag på hennes manlige kompis hals.

ANNONS

I förhör säger han:

”Han håller en hand, raklång arm och tar tag mot strupen och håller kvar 10–15 sekunder”, säger han i förhör strax efter händelsen.

Mannen kände smärta och att han inte kunde andas. ”Det var väldigt obehagligt.”

Den misstänkte mannen nekar till att han tagit stryptag. Han har medgett att det var stökigt på dansgolvet. ”När 400 personer är där så blir det stökigt och det blir inte mer stökigt där än någon annanstans.”

Han menar att allt han gjort ska ha varit att freda sig med att hålla upp sin hand mot hans bröst. ”Jag slåss inte”, säger han i förhöret.

LÄS MER:Härrydabor håller fast vid fettisdagen – säger ja till semlor

LÄS MER:Så undviker du att bli lurad på elstödet: ”Lägg på”

LÄS MER:Man anhållen efter bråk på Hindås camping

ANNONS