Bild: STEFAN BENNHAGE

Man dödförklarades ombord på flygplan – på Landvetter ska ny livräddning inletts

En man dödförklarades ombord på ett charterflygplan, därefter fortsatte flygningen i drygt en timme. Enligt vittnesuppgifter märkte sedan ambulanspersonal på Landvetter att mannen hade svag puls och han fördes till sjukhus, rapporterar GP.

ANNONS
|

Det var i måndags som en man blev sjuk ombord på ett charterplan från Lanzarote och ett nödlarm skickades ut från flygplanet.

Enligt uppgifter till GP ska kabinpersonal ha fått hjälp av resenärer med viss medicinsk kunskap att utföra hjärt- och lungräddning och en defibrillator ska ha använts.

Efter ett tag gjordes bedömningen att mannens liv inte gick att rädda och beslut togs att fortsätta resan till slutdestinationen Landvetter, som då var drygt en timme bort.

På Landvetter fanns ambulans och polis på plats. Passagerare som GP varit i kontakt med vittnar om att en ny sjukvårdsinsats då inleddes. Mannen ska enligt uppgifter ha haft svag puls och fördes senare med ambulans till Sahlgrenska.

ANNONS

– Han togs emot av polis- och ambulanspersonal och kördes till Sahlgrenska sjukhuset, som jag förstår det, och därefter har jag inte mer information, säger Adam Györki, kommunikationschef på resebolaget TUI, till GP.

Sahlgrenska kan inte lämna ut information om händelsen utan hänvisar till flygbolaget och polisen. Polisen bekräftar för GP att de fanns på plats på flygplatsen tillsammans med ambulans men har inga uppgifter om hur det gick för mannen.

Adam Györki bedömer inte att personalen har agerat felaktigt i samband med händelsen.

– Vi anser att vi har hanterat situationen utifrån de rutiner och den kunskap vi haft, säger han till GP.

LÄS MER:Misstänks kört full från Landvetter flygplats – stoppades av polis

LÄS MER:Flygresandet från Landvetter har ökat kraftigt

LÄS MER:Invigning av Landvetters nya flygplatsterminal tog höjd för klimatomställning

ANNONS