”Musik och poesi har alltid varit min drivkraft”, säger Louise Wanselius.
”Musik och poesi har alltid varit min drivkraft”, säger Louise Wanselius. Bild: Pressbild

Louise Wanselius vill lyfta sin publik i Landvetter

Under onsdagskvällen får Landvetter kulturhus besök av artisten Louise Wanselius och Teaterorkestern. I ett samtal med Härryda-Posten förklarar hon varför hon tycker att Landvetterborna borde sluta upp.

ANNONS
|

Hoppfullhet och glädje. När sångaren och artisten Louise Wanselius under torsdagen äntrar scenen på Landvetters kulturhus är det i form av ett erbjudande till publiken: Kom och lyssna för att få en paus i tillvaron. Med konserten ”Glimtar av kärlek” vill Wanselius ge publiken nycklarna att inspirera sig själva.

– Alla mina sånger handlar väldigt mycket om hur vi kan hitta det som lyfter oss och det som glimmar till och hur vi kan bevara det i oss, istället för att tynga oss, berättar Wanselius för Härryda-Posten.

Vad är det då som tynger?

– Vi är omgivna av ett brus av nyheter och media och tunga nyheter om samtiden. Men det handlar också om att tackla mitt eget tvivel på att livet bär. Det som tynger mig är att jag allt för ofta i vardagen tvivlar på att kärleken vinner, istället för att följa mina egna drivkrafter.

ANNONS

Själva föreställningen beskrivs på följande sätt av arrangörerna Kultur Härryda och studieförbundet NBV:

”Hur kan vi hitta glimtar av omtanke och kärlek i en tid full av mediabrus och oändliga valmöjligheter? Var finner vi hopp när världen runt omkring blir allt mer orolig? Välkommen att följa med på en musikupplevelse i yttre och inre landskap. Louise Wanselius och Teaterorkestern söker varsamt och humoristiskt efter svaren på dessa frågor i sånger, berättelser, bilder och skådespeleri.”

Musik som drivkraft

Förutom sång spelar Louise Wanselius själv fiol, piano och gitarr. Ackompanjerande Teaterorkestern bjuder på saxofon, cello och gitarr.

– Musik och poesi har alltid varit min drivkraft i mitt liv. Det är då jag har känt mig själv i kontakt med livet och mitt inre driv och det som verkar för mitt eget goda.

Vad lyssnar du själv på för att få ett lyft när det tunga gör sig påmint?

– Det är alltid en svår fråga, för jag tycker att jag lyssnar på väldigt mycket olika musik som ger mig olika saker vid olika tillfällen. Om jag ska säga en sak så är det folkmusiken. Jag gillar de här primitiva, uråldriga tonerna som finns i många liknande stilar runt om i världen. Men jag lyssnar också mycket på andra singer-songwriters som skriver texter som på olika sätt berättar saker som tilltalar mig.

ANNONS

För de Landvetterbor som ännu inte bestämt sig om de ska gå på konserten under onsdagskvällen eller ej, har Louise Wanselius följande budskap:

– Kom för att få en paus i vardagen och hämta hem lite hoppfullhet och glädje. Det är inspiration och hopp till att hitta sin egen drivkraft och vad som är viktigt i sitt eget liv på ett lättsamt vis.

Konserten inleds klockan 18:00. Biljetterna går att köpa på plats och kostar 80 kronor. För de som är under 26 år kostar det 40 kronor. Från 17:30 serveras det dryck och enklare tilltugg i foajén på plan 3 i Landvetters kulturhus.

LÄS MER:Nu finns nya e-tidningen!

LÄS MER:Mäklare i Härryda varnas – kritiseras för ohederlighet

LÄS MER:Älg flanerade runt i Mölnlycke

ANNONS