Liverapportering från Härryda kommunfullmäktige 15 juni 2023

Härryda-Postens utsända bevakar kommunfullmäktiges sammanträde på Råda rum i Mölnlycke. Under torsdagskvällen fattade fullmäktige beslut om att bifalla Alliansens budget för 2024.

ANNONS
|

Det sista kommunfullmäktige innan sommaruppehållet har en stor punkt på dagordningen: budgeten för Härryda kommun under 2024.

Förra året blev det budgetdrama då Sverigedemokraterna valde att aktivt rösta på och stötta de rödgrönas budget. När Härryda-Posten ställer frågan till gruppledaren Peter Arvidsson hur SD kommer rösta ikväll, givet förra budgetomröstningen, svarar sverigedemokraten följande via e-post:

”Vi hoppas på brett stöd för vårt förslag.”

Peter Arvidsson uppger också att SD inkom med sitt eget budgetförslag under onsdagen, men att partiets yrkanden inte tagits med i handlingarna till dagens möte.

Härryda-Posten har tidigare rapporterat om två av de tre budgetalternativen. Först ut att presentera var alliansstyret, som budgeterat för ett litet överskott om 30,5 miljoner – något som endast uppnås genom att styret tömmer reserverna.

ANNONS

Även de rödgröna planerar för ett rekordlitet överskott, 26,5 miljoner kronor. Både alliansstyret och de rödgröna är överens om att kriget i Ukraina och den ekonomiska krisen i omvärlden och i Sverige gör att 2024 blir ett svångremsår.

Följ direktbevakningen i livechatten nedan:

LÄS MER:Polisen om branden i Landvetter: ”Inte anlagd”

LÄS MER:Transportfack varslar om strejk – kan påverka Landvetter flygplats

LÄS MER:Rävlandaskolans barn gynnas inte av frånvarande föräldrar

ANNONS