Kontorshotellet Paréa ska främja samarbeten mellan företag i Mölnlycke

Han har en bakgrund inom ekonomi, men grunden till det nya företaget handlar framför allt om mänskliga relationer. Nu börjar jakten på hyresgäster till kontorshotellet i Mölnlycke. – Det riktiga värdet skapas av människorna, säger grundaren Tobias Thorén.

ANNONS
|

Huset i Mölnlyckes företagspark är runt med stora fönster. Det är högt till tak och en spiraltrappa mitt i lobbyn leder till kontor och öppna ytor. Allt är inglasat för att ge en känsla av rymd. Just nu är det tomt på folk, förutom enstaka leveranser och hantverkare som kommer och går. Här håller Tobias Thorén på att starta ett kontorshotell som ska ge möjlighet för företag att utbyta idéer och nätverka på daglig basis.

– Det riktiga värdet skapas av människorna. Den tanken ligger bakom allt från akustik till möblering av ytor. Att det är en härlig atmosfär är prio ett, det ska märkas redan när man kliver in genom dörren. Man kan ha hur fina möbler och hur bra teknik som helst, men de mjuka värdena går inte att överskatta, säger Tobias Thorén.

ANNONS

Tobias är 31 år och har studerat på både Chalmers och Handelshögskolan med inriktning på ekonomi och varumärkesförvaltning. Han har jobbat som konsult i it-branschen och investerat i olika företag. Trots den ekonomiska bakgrunden är det samspelet mellan människor och utbyte av erfarenheter som är grunden till det nya företaget Paréa. Namnet kommer från grekisk kultur och kan beskrivas som en grupp människor som samlas regelbundet för att utbyta idéer och livserfarenheter.

– Min far grundade ett IT-bolag på 90-talet och byggde huset som huvudkontor. När företaget såldes och flyttade till andra lokaler ville vi ha kvar det och göra någonting själva. Jag tycker det lämpar sig väldigt bra som mötesplats och en arena för att skapa bra samarbeten och synergier. Det är ett unikt hus, säger Tobias Thorén.

Ökad rörlighet kan gynna näringslivet

Under coronapandemin blev många företag tvungna att ta till digitala lösningar och möten i mindre grupper. Sådana arbetssätt lever i många fall kvar, och Tobias Thorén tror att de kontorslösningar hans företag erbjuder kan gynna Härryda kommuns näringsliv. Geografiskt ligger Paréa utanför trafiktunga stadskärnor utan att för den skull vara avskärmat. Här finns närhet till både pendelparkering och flygplats, eller parkering med laddstation precis utanför dörren. Han ser nu fram emot att de första hyresgästerna ska flytta in och forma en kreativ miljö tillsammans. Han säger att det är naivt att tro att han kan välja vilka företag som flyttar in. Platserna måste trots allt marknadsföras och säljas. Han hoppas att företag från olika branscher ska kunna utbyta idéer och forma sin egen arbetsmiljö. Tobias Thorén är passionerad när han pratar om sin framtidsvision. Trots att det tidvis är svårt och utmanande så är det i uppstartsfasen han trivs bäst.

ANNONS

– Jag längtar inte tills det är fullt, då går allt det roliga med att starta upp över till en annan fas med mer förvaltning. Men jag längtar tills vi kommer till en nivå där folk samarbetar och utbyter idéer, tills det börjar synas. Detta är min bäbis på något sätt, säger Tobias Thorén.

LÄS MER:Så var studentdagen för eleverna på Fridagymnasiet

LÄS MER:Härryda kommuns servicelag håller ordning och reda

LÄS MER:Äntligen studenten på Hulebäcksgymnasiet i Mölnlycke

ANNONS