Ingen luciapeng – men boenden fick ändå sin traditionsenliga gåva

Det blev ingen luciainsamling ifjol. Lions Club Hindås fick ställa in turnén. Men äldreboendena fick ändå sin gåva.
– Vi har samlat in på andra sätt, säger Lena Älveborn Jansson, som är klubbens president.

ANNONS

Sedan 30 år tillbaka har Lions Club Hindås anordnat luciainsamlingar för att samla in en slant till äldreboenden. Men ifjol tog det stopp, det blev ingen turné. Intresset för att lussa var för svagt, vilket Borås Tidning var först med att rapportera.

– Nej, vi fick inga kandidater som ställde upp. Det var svårt med ungdomarna förra året. Vi sökte luciakandidater, men vi fick inga svar, säger Lena Älveborn Jansson, som är klubbens president.

Med hjälp av luciatåget brukar vanligtvis företag uppvaktas i bygden, och därigenom samlar man ihop luciapengar till ett flertal äldreboenden.

Men nu fick klubben hitta andra sätt för att inte bryta traditionen med den årliga gåvan.

ANNONS

– Vi har andra insamlingar. Vi stod bland annat på julmarknaden i Hindås. Och vi har haft loppis på Hindås station. Och vi har sålt tulpaner, men det gick mestadels till kriget i Ukraina.

Boendena fick 6 000 kronor vardera

Totalt fick klubben ihop 30 000 kronor. Pengarna har nu överlämnats till ett boende i Rävlanda, två i Bollebygd och två i Borås.

– Vi har gärna velat hålla fast vid det. Pengarna kan användas till lite olika saker som kan sätta guldkant på tillvaron för de äldre. De kanske hyr in musiker bland annat, säger Lena Älveborn Jansson.

LÄS MER:Så mycket kan du spara på att låta vaccinera ditt barn

LÄS MER:Helen spår en strålande framtid för Hindås

LÄS MER:Efter kritiken: Liseberg lanserar specialkort med lägre pris

ANNONS