Thomas Svensson, tillförordnad verksamhetschef på Hulebäcksgymnasiet, berättar att man ökat vuxennärvaron i skolans foajé efter bråket i måndagskväll.
Thomas Svensson, tillförordnad verksamhetschef på Hulebäcksgymnasiet, berättar att man ökat vuxennärvaron i skolans foajé efter bråket i måndagskväll. Bild: Julia Kero

Hulebäckselever i bråk vid Landvetter resecentrum

Ungdomar bråkade vid Landvetter resecentrum i måndagskväll. Några av dem är elever från Hulebäcksgymnasiet som upplevt hot i efterdyningarna av konflikten.
Polisen har varit på plats i skolan för att markera närvaro.

ANNONS
|

Ett bråk mellan ett antal ungdomar inträffade vid Landvetter resecentrum i måndagskväll. En del av dem som var involverade i bråket är elever från Hulebäcksgymnasiet.

Thomas Svensson, tillförordnad verksamhetschef på skolan, berättar att det har lett till otrygghet och hot mot de elever som var med i bråket under måndagskvällen.

– Vi har några elever på skolan som upplever detta obehagligt och utifrån det har vi agerat. Dels så har vi pratat med eleverna och dels så samverkar vi med andra myndigheter, som Fritid på Härryda kommun och polisen, säger han.

”Utreds av polisen”

Utöver det har man förstärkt vuxennärvaron i skolans foajé och polisen har varit på plats för att markera närvaro, berättar Thomas Svensson.

ANNONS

Har obehöriga tagit sig in på skolan?

– Jag har ingen indikation på det.

Vad handlar hoten om?

– Det vet jag inte. Det som hände på Landvetter resecentrum är polisiärt och utreds av polisen. Sedan är det vår uppgift att se till så att eleverna har en trygg skolgång.

Linda Bergvall är kommunpolis i lokalpolisområde Storgöteborg syd, där Härryda ingår. Hon bekräftar att bråket inträffade på Landvetter resecentrum i måndagskväll, men på grund av att förundersökning pågår vill hon inte kommentera händelsen ytterligare.

LÄS MER:Så var studenten 2023 för eleverna på Hulebäck

LÄS MER:Bråk på Landvetter flygplats – polis larmades efter landning

LÄS MER:Hulebäckselev brännskadad på utflykt – kvar på sjukhuset efter en vecka

ANNONS