Hjortviken i Hindås blir ny destination när ESS Group satsar: ”En massa pengar”

Hotellet Hjortviken i Hindås ska totalrenoveras och byggas ut. Arbetet är påbörjat och visionen är något helt annat än det som stod där från början.
– Vi bygger ut det så det blir dubbelt så stort ungefär när vi är klara, säger Jonas Stenberg, vd på hotellkoncernen ESS Group.

ANNONS
|

ESS Group äger och driver bland annat Falkenberg Strandbad och Ystads Saltsjöbad samt nya Jacy´z i Göteborg. Våren 2022 blev koncernen nya ägare till den gamla hotellanläggningen i Hindås. Sedan dess har planerna på att omvandla det till ett större destinationsområde pågått. Byggfirman Bra Bygg har sedan nyligen totalentreprenad på projektet. Tanken är att allt ska vara klart i slutet av nästa år, förklarar Jonas Stenberg, vd på hotellkoncernen ESS Group

Varför valde ni att satsa på Hindås?

– Vår affärsmodell går ut på att hitta platser som vi mår bra på, som vi gillar själva och fylla dem med ett innehåll som gör att människor vill stanna där. För att kunna göra det behöver vi ha ungefär 1,5 miljoner människor inom ett upptagningsområde inom tio mil. Den platsen tickar in på det väldigt väl. Det är väldigt naturskönt och har historiskt varit ett rekreationsområde för göteborgarna, berättar Jonas Stenberg till Härryda-Posten.

ANNONS

Utgår från upplevelser

När det är klart ska det bland annat finnas runt 150 hotellrum, konferensrum, pool club, tennis och padel.

– Vi utgår inte från att vara en hotelloperatör, vi utgår från att jobba med upplevelser. Vi försöker skapa reseanledningar. Gör vi det tillräckligt bra kommer folk behöva bo över. Vi gör det utifrån mat och dryck, musik, service och bemötande. Det är det vi gör för att skapa stämningen vi vill ha.

När allt är klart beräknas ungefär 300 anställda behövas. Det motsvarar tio gånger fler än vid det tidigare ägarskapet, enligt Stenberg.

Omsättningen förväntas landa på drygt 250 miljoner kronor varje år.

Vad kommer det här projektet att kosta tills dess att det är klart?

– En massa pengar.

Har ni fått några reaktioner?

– Vi har samlat grannar, haft information och träffat politikerna och tjänstemännen i Härryda kommun. Än så länge upplever jag att alla ser fram emot detta.

LÄS MER:Härryda kan bli årets superkommun – igen

LÄS MER:Rekrytat UF: ”Kommer lägga ner själen i det här”

LÄS MER:Planen klar för Mölnlycke IF – segertåget ska fortsätta

ANNONS