Härryda kommun ger pris – till sig själv

Härryda kommun delar återkommande ut ett så kallat corporate social responsibility-pris för sitt arbete med att bland annat hjälpa människor till jobb. Ett pris delas ut till en privat verksamhet och ett pris till en kommunal verksamhet. Under tisdagen vann Måltidsservice priset, en avdelning av kommunen som har hand om mat i skolor, förskolor och äldreboenden. Kommunens mål är att ha Sveriges största andel invånare i arbete.

ANNONS
|

Många som är på jakt efter eget arbete behöver hjälp på vägen, med exempelvis arbetsträning eller praktik. Arbetsmarknadsenheten vid Härryda kommun har tillsammans med Måltidsservice gjort en kombinerad praktik och studieplan för praktikanter – något som har lett till fyra tillsvidareanställningar för arbetstagare.

Marina Dahlgren, enhetschef på Måltidsservice, är munter när Härryda-Posten talar med henne. Måltidsservice arbetar med maten för de kommunala förskolorna, skolorna och äldreboenden.

– Jag dikterade att man inte bara kan slänga in folk i olika verksamheter, det är viktigt att kombinera med språk och ha en tolk som kan översätta, säger Dahlgren och fortsätter:

– Även de som inte gått vidare hos oss har gått vidare med språket.

ANNONS

Hans Frimansson, verksamhetschef på Härryda framtid, beskriver hur deras jobb med att rusta folk för arbetsmarknaden kan se ut.

– Det kan vara sådana som har försörjningsstöd till exempel. Alla människor vill vara egenförsörjda i grunden, då är vårt jobb att hjälpa dom dit helt enkelt.

– Vi har nästan Västsveriges högsta egenförsörjningsgrad i Härryda. Å andra sidan har vi haft en högkonjunktur, nu går det ju ner.

Spår ni sämre tider?

– Ja, eller vi spår fler klienter. Så kan man säga.

Bland tidigare pristagare finns namn som Linas Matkasse och Espresso House i Mölnlycke.

LÄS MER:Härrydaborna om Systembolagets prishöjning: ”Kommer inte handla mindre”

LÄS MER:Man köpte sexfilm av tonåring – får sänkt straff

LÄS MER:Rektorer i Härryda om hovrättens osäkerhet kring ”snippa”: ”Jättekonstigt”

ANNONS