Grannar i chock efter lägenhetsbrand i Mölnlycke

Boende i området är chockade efter nattens händelse, då två lägenheter totalförstördes efter en brand på Solstensgärdet i Mölnlycke.
– Usch, det är så hemskt. Det är så synd om de stackarna som är drabbade, säger en granne.

ANNONS
|

Det var natten till torsdagen som en brand bröt ut i en lägenhet på Solstensgärdet i Mölnlycke. Räddningstjänsten misstänker att branden började i lägenheten på bottenplan och därefter spred sig till lägenheten på övre plan och sist upp till vinden. De kan i nuläget inte säga någonting om vad som har orsakat branden, men misstanke om att den kan ha varit anlagd finns och händelsen utreds därför som mordbrand.

”Det är en stor tragedi”

En granne, som vill vara anonym, som bor alldeles i närheten av det drabbade lägenhetshuset berättar att hon vaknade mitt i natten av att hon hörde en smäll.

– Jag gick upp och tänkte, vad var det? För det var som ett ljussken i rummet, trots att jag ligger där inne, säger hon och pekar in mot lägenheten och sovrummet.

ANNONS

– Så på något sätt måste det ha reflekterats. Så jag gick ut på altanen och tittade och då såg jag ju hur det slog lågor där borta. Det var hemskt.

Grannen berättar att hela grannskapet samlades.

– Alla som bor här var ute och vi tog hand om varandra, säger hon och tvingas pausa för att inte börja gråta.

– Usch, det var så hemskt. Det är så synd om de stackarna som är drabbade. Det är fruktansvärt.

Hur har det varit sedan under morgonen?

– De som bor bredvid här, vi umgås privat också, så de var med mig inne här en stund efteråt och vi satt och pratade lite. Och de som blev drabbade, de samlades väl någon annan stans och de ska väl förhoppningsvis få någonstans att bo och så.

– Sedan tänker man också på att det inte var så längesedan som det brann tvärsöver i en villa i somras. Så man undrar ju lite vad det är frågan om.

Solstensgärdet är ett lägenhetsområde i Mölnlycke.
Solstensgärdet är ett lägenhetsområde i Mölnlycke. Bild: Sofia Bednarek

Skall kolla till sin vän

En annan boende i området kommer gående på gångvägen. Hon berättar att hon är på väg till sin väninna för att kolla till henne.

– Jag ska gå och höra med min granne nu. Hon är ju ensam också och vi satt inne hos henne en stund. Vi har jättefina grannar här.

ANNONS

När branden bröt ut låg hon och sov och vaknade av att det knackade på dörren.

– Brandkåren stod utanför när jag vaknade och det här är ju ett sånt område där vi står väldigt väl med varandra.

Även hon nämner villabranden i somras.

– Det var ju inte så längesedan som det brann på andra sidan här, så vi pratade ju om det också, säger hon och brister ut i gråt innan hon fortsätter:

– Man tål inte så mycket när man blir äldre.

LÄS MER:Brand i flera lägenheter i Mölnlycke

LÄS MER:Fullt utvecklad brand i villa i Mölnlycke

LÄS MER:Mölnlycke-brandmännen är alltid redo att rycka ut

LÄS MER:Charlie Fjellström, 13, upplevde branden i Landvetter – imponerad över brandmännen

ANNONS