Göteborgs-bandet Vier Brillen fyllde platserna i Mölnlycke kulturhus

Kultbandet Vier Brillen beskriver sin musik som glada visor med roliga texter. Under måndagskvällen spelade Hisingens nationalorkester, som de också kallar sig, inför ett nästan fullsatt kulturhus i Mölnlycke. Härryda-Posten var på plats under minglet före framträdandet.

ANNONS
|

Vier Brillen träffades genom Göteborgs universitets orkester för 28 år sedan och har spelat ihop sedan dess. Inför att de skulle ut på sin första turné var det rea på gula tröjor. Sedan dess har det varit deras signaturfärg. Även de azerbajanska kalotterna (som är inhandlade i Turkiet) tillhör den givna utstyrseln.

– Det är jazztradition att ha kalott, förklarar saxofionisten Kristian Wedel.

De ska alldeles strax gå upp på scenen.

– Det är jätteroligt att komma till Mölnlycke, det var längesedan vi var här och det är jättekul att det är så mycket folk, säger kapellmästaren Olle Huldén, och fortsätter:

ANNONS

– Framför allt är det texterna som är viktiga för att det ska vara roligt för publiken. Vi sjunger om allt från vardagsgrejor, att det var bättre förr och har låtar om fotboll.

En kväll för de äldre

Det är SPF Seniorerna som arrangerade kvällens konsert.

– Det är ingen annan som ordnar något år oss gamla. Det får vi göra själva. Vi har mest kört jazzprogam innan, men nu har vi breddat oss lite. Jag har hört rykten att de ska vara bra. Jag tror det blir kanonbra. Det är bara tjugo lediga platser kvar och de tror jag går åt, säger Leif Alvin som var eventansvarig.

Paret Eva och Kurt-Åke Karlsson från Mölnlycke valde att vara spontana.

– Vi fick reda på det här via GP bara får någon timme sedan. Jag ringde ner till biblioteket för att fråga hur man får tag i biljetter. De hade som tur var men det var väldigt sent ute, säger Kurt-Åke Karlsson.

Yvonne Alvin från Mölnlycke känner inte till bandet sedan tidigare men har läst om dem.

– Det ska bli spännande att lyssna på dem. De är väldigt duktiga har jag förstått, säger hon.

”Känner igen namnet”

De tidigare arbetskamraterna och numera särbona Kenneth Karlsson från Mölnlycke och Gun-Britt Rolin från Hisings Backa är glada över att komma ut på kulturevenemang efter pandemin.

ANNONS

– Jag har hört talas om dem och är med i Göteborgs energis pensionärsförening. Det kanske blir så att vi ska engagera dem där, säger Gun-Britt Rolin.

– Jag känner igen namnet, har läst lite om dem och tittat på Youtube, säger Kenneth Karlsson.

För några år sedan spelade bandet på Råda rum. Då var Kerstin Gustafsson från Mölnlycke där.

– De är bra! Det är både spex och underhållning musikaliskt. Av en händelse tittade jag på nätet, det var så jag hittade att de skulle spela här. Jag frågade när de var här på Råda rum om de kunde komma tillbaka för jag ville ha med mina söner. Den ena kommer snart.

LÄS MER:Mölnlycke Filmstudio bjuder in till ny säsong: ”Film är som att resa i tid och rum”

LÄS MER:Cina och Daniel byggde drömhuset i Mölnlycke – med återbruk och tålamod

LÄS MER:Kommunpartiet vill se fyra nya kallbadhus i Härryda kommun men räknar med avslag

ANNONS