Elever från Hulebäcksgymnasiet visade upp sitt musikalprojekt: ”Festlig stämning”

Stora salen i Mölnlycke kulturhus fylldes under måndagskvällen av dans och sång framfört av elever på Hulebäckgymansiet. De visade upp sitt stora musikalprojekt som var en blandning av Fame och Hairspray.
Jag är väldigt nöjd. Eleverna har varit taggade och nervösa hela dagen, säger dansläraren Nina Thomas i pausen.

ANNONS
|

Kön ringlade lång innan den förväntansfulla publiken släpptes in. Vännerna Klara Sundin och Emelie Lundberg går själva inte på Hulebäck, men har en gemensam vän som är med i föreställningen.

– Det ska bli kul att se vad de har åstadkommit, konstaterar Emelie Lundberg.

I publiken har en stolt farmor och pappa slagit sig ner.

– Jag tycker att det är en så festlig stämning här och det är så många, både kompisar tror jag och anförvanter till de som ska uppträda, säger Gunnel Löfdahl.

– Det ska bli väldigt spännande att se resultatet efter elevernas övningar och idoga jobb här, säger Per Löfdahl.

ANNONS

Är ni en estetisk familj överlag?

– Ja, men det skulle jag nog säga. Musik och målande och annat skrivande och lite sånt, säger Per Löfdahl.

Föräldrarna Malin Wittholt och Mats Wittholt har tulpanerna redo att gratulera med efter att föreställningen är klar. De sträcker på benen i pausen efter att eleverna uppträtt med den klassiska låten ”There she goes” – som gav rungande applåder.

– Jag tycker det är jättebra. Vi har ju sett, Ines då, det är hennes tredje år, så vi har sett flera olika föreställningar. Jag tycker den här är fantastiskt bra. Det är Imponerande, säger Mats Wittholt.

Läraren Nina Thomas berättar att lösningen att kombinera Fame och Hairspray gav alla som ville en chans att träda fram ordentligt.

– 31 elever och många vill ha roller. Det finns ju inte 31 roller i Fame, utan då har vi sett till att alla ska få en utmaning och få lov att sjunga solo om de vill. Eller dansa extra och sådär. Så har vi slagit ihop de här två musikalerna och gjort det till en variant, säger Nina Thomas.

Hur har det varit för eleverna att jobba med det här enligt dig?

ANNONS

– Jag tror att de har tyckt att det har varit väldigt roligt framförallt. Det har varit ett jättestort intresse. Vi har ännu fler. Nästa år får vi nog ha två grupper för att det är så många som vill gå musikal. Så det har blivit ett uppsving. Vi har också jobbat ganska hårt det senaste för vi har ju bara två gånger i veckan, två lektioner, säger Nina Thomas.

Först i dag fick de tillgång till lokalen.

– Så vi repar hela dagen och visar på kvällen. Så det är ju enormt mycket att få ihop och komma ihåg, säger Nina Thomas.

Är du nöjd?

– Jag är väldigt nöjd. Speciellt med tanke på hur lite tid vi har haft här. Eleverna har varit taggade och nervösa hela dagen. Nu ska vi se hur det går på hairspray-gänget efter pausen, säger Nina Thomas.

LÄS MER:Pixbos första semifinal på nio år

LÄS MER:Ukrainska flyktingar får unik utbildning i Härryda kommun

LÄS MER:Så tycker ungdomarna om appen Tiktok som pekas ut som en säkerhetsrisk

ANNONS