Elever från Furuhällsskolan i Mölnlycke manifesterade för klimatet

En klass med elever i årskurs två från Furuhällsskolan i Mölnlycke genomförde stolt en tyst manifestation för klimatet under tisdagen.
– Det känns roligt och skönt för att de som ser det här kanske inte har gjort så mycket för miljön och tänker att ”just det, miljön. Det borde man tänka på”, säger Norabelle Larsson 8 år.

ANNONS
|

Det är en sprallig klass i årskurs två som helt plötsligt dyker upp utanför Lindex i Mölnlycke under tisdagen. Barnen har arbetat med temat miljön under en tid. Bland annat hade eleverna tittat på filmer om klimatet och plockat skräp. Dagens manifestation var slutklämmen på arbetet och en av de sista sakerna eleverna gör innan de går på sommarlov på fredag. Det var eleverna som själva kom med idén.

En av de vuxna som är med är den uppenbart stolta läraren Sofia Kärrdin.

– Det gläder mig jättemycket. Jag brinner själv för klimatet och att vi behöver göra något åt det som händer i samhället, säger hon.

ANNONS

Barnen har målat och skrivit själva på alla plakat. Norabelle Larsson, 8, och Nova Mirkhosav, 9, har jobbat ihop på ett av dem. Efter en del klurande valde de en pedagogisk variant.

– Vi målade rätt- och felsaker. Vi har skrivit ”tänk på miljön låt den vara grön”. Och så har vi målat skräp och gjort ett kryss över det och bokstäverna har vi fyllt i miljöaktigt. Typ ett träd, lite vatten. Vi har målat check för att skräpet ska ligga i en papperskorg, säger Norabelle Larsson.

Varför tycker du att det här är viktigt?

– Om miljön blir dålig, eller vad man nu säger, kommer inte vi eller andra att kunna leva ett bra liv, säger hon.

Svaret på frågan om hon vill berätta något mer om manifestationen blir tydligt.

– Tänk på miljön, säger hon.

LÄS MER:Kökschef på Hällsnäs tävlar i prestigefulla Årets kock

LÄS MER:Fastighetsgiganten SBB är i kris – Fridaskolans byggnad i Mölnlycke kan komma att säljas

LÄS MER:Inbrott i Källarbackens butik – ägare lurade tjuvarna att stanna

ANNONS