Det skulle Gothia cup betyda för restaurangen

Den 46:e upplagan av Gothia cup spelas bland annat i Alingsås och Varberg. Frågan om Gothia cup i Mölnlycke har ställts tidigare, men kommunen har sagt nej. För det lokala näringslivet hade cupen inneburit en rejäl skjuts.

ANNONS
|

Efter att Gothia cup sagt att de gärna lägger tävlingen i Mölnlycke i framtiden, har flera klubbar varit positiva. Det skulle kunna innebära spel på hemmaplan i Djupedal för spelarna, förstärkta kassor för klubbarna och inte minst ett tillskott till besöksnäringen i kommunen. Umut Yurttas på Sannegårdens Pizzeria, tycker att det vore roligt att få servera Gothialagen på hemmaplan.

– Det vore såklart bra för alla restauranger och företag. De andra Sannegården i Göteborg är jätteglada. Under Gothia går det väldigt bra för dem, säger Umut Yurttas.

Vana vid ungdomar

Den enorma cupen genererar varje år närmare en halv miljard kronor i turistintäkter när runt 50 000 ungdomar från hela världen spelar fotboll i Västra Götaland. Men Umut är inte orolig över att det kan bli pizzerian övermäktigt om Mölnlycke skulle stå värd för några av lagen.

ANNONS

– Vi har ju Hulebäcks här bredvid och de kommer ofta hit. Mitt i semestern kan man också hantera att det är mycket, säger Umut.

Gymnasieeleverna kommer ofta i stora grupper, till och med när det serveras kebabrulle i bamba, menar Umut. Det är inte bara gymnasiet som testat Sannegårdens förmåga att ta emot många ungdomar på samma gång. När innebandylägret Star Camp spelas i Mölnlycke har Umut och hans kollegor mycket att göra.

– Då får vi 60 pers åt gången. Men det går bra, de var inte lika många i år. Det blir lite mer liv när sportevent kommer till stan. Det vore kul att ha Gothia cup här, säger Umut.

LÄS MER:Om Gothia Cup i Mölnlycke: Klubbarna reagerar

LÄS MER:Gothia cup-chefen öppnar för framtid i Mölnlycke

LÄS MER:Egyptiskt lag dök inte upp till match mot Hus på Gothia cup

ANNONS