Cross Kitchen i Landvetter utsatt för återkommande vandalism

De senaste vintrarna har varit jobbiga för ägarna av Cross Kitchen i Landvetter. Med jämna mellanrum, ibland flera gånger i veckan, kommer ett ungdomsgäng förbi och kastar hårda snöbollar mot restaurangen.
– Det säger bara pang. Det låter som ett skott. Jag mår så fruktansvärt dåligt när vintern kommer, för då vet jag vad som är på gång, säger Yulan Liu, en av ägarna.

ANNONS
|

Yulan Liu minns väl första gången ungdomsgänget kom på ett ovälkommet besök till Cross Kitchen i Landvetter. Det var november 2020, pandemi och hon hade ställt dörren på glänt för att försöka minimera smittspridningen.

– Det var en fredagskväll och det stod många kunder här och väntade på mat. Plötsligt flög det in snöbollar rakt in i restaurangen, säger hon.

Det skulle bli starten på en återkommande problematik för ägarna. Sedan dess säger Yulan Liu att ungdomsgänget, som numera består av tre personer, kommit förbi många gånger varje vinter och kastat snöbollar mot restaurangen.

– Ibland har det varit flera gånger i veckan. Förra året var de här en kväll och kastade snöbollar i fem timmar. De kom tillbaka gång på gång. Jag tror vi har polisanmält sex, sju gånger. Men har polisen inte några bevis kan de inte göra någonting, säger Yulan Liu.

ANNONS

En av killarna ringde till restaurangen och låtsades vara pappa

Hon berättar vidare att, när snöbollskastningen började, ringde en av ungdomarna till restaurangen och låtsades vara pappa.

– Han lovade att det inte skulle hända igen. Jag svarade att: ”alla kan vara busiga och att det inte gör någonting”. Då började han skratta och så visade det sig att det var killen som ringde.

– Jag kände mig så dum. Jag litade på honom, säger Yulan Liu.

Meng Wang, delägare i familjeföretaget, fyller i:

– En gång för ett par år sedan kom han hit och sa: ”Jag är 15 år, så jag kan göra vad som helst mot er, men ni kan inte göra någonting mot mig”.

Vet ni om killarna kastar snöbollar mot andra verksamheter?

– Jag tror inte att de vågar kasta mot pizzerian. Ägaren är stor och stark, men oss känner de nog att de kan ge sig på, säger Meng Wang.

– Vi tror att det är samma gäng som är runt och slår sönder busskurer i Landvetter, säger Yulan Liu.

Hon berättar att även om gästerna blir illa till mods när de kastas snöbollar kommer de tillbaka.

– Alla är så himla snälla. Vi har 95 procent stammisar och de fortsätter komma. På grund av det kan vi fortsätta, säger Yulan.

ANNONS

Men Meng Wang vet inte hur länge till de orkar, och börjar prata om att sälja restaurangen. Yulan fyller dock snabbt i:

https://www.harrydaposten.se/nyheter/sa-ar-laget-pa-sahlgrenska-infor-de-kommande-helgerna.287b6849-17ee-4f81-98cf-4efd77caf67b

– Jag vill fortsätta med detta. Jag vill inte bli arbetslös. Jag kan inte låta dem förstöra mitt liv, säger hon.

LÄS MER:Upprepade bilinbrott hos Florim på Rådanäs bilförsäljning

LÄS MER:Småföretagarnas Riksförbund: Vardag med återkommande inbrott hos företagare

LÄS MER:Gott om idrottande ungdomar i Härryda – men långt ner på listan gällande fullmåttshallar

ANNONS