Berusad Landvetterbo hittades i dike – friades från rattfylla efter whiskykväll

En mopedist hittades av en förbipasserande i ett dike på Tahultsvägen i Landvetter. Bredvid sig i diket låg mopeden med trasig framlykta. Åklagaren hävdar rattfylla men mannen nekar till brott. Nu har domen kommit.

ANNONS
|

Det var en kväll i juni förra året som en man i 50-årsåldern skulle ta sig hem efter ett somrigt samkväm med en bekant. Under kvällen hade mannen fått i sig flera enheter öl och whisky och promillehalten i blodet hade tickat upp till 1,91.

Kvällen slutade i diket

Men hemfärden gick inte problemfritt. I förhör berättar mannen att han berusad leder mopeden på Tahultsvägen när han snubblar och får mopeden över sig. Sedan blir minnet grumligt och han minns bara att han hamnade på sjukhus.

Ett förbipasserande vittne hittar den berusande mannen i diket med mopeden bredvid sig, men får ingen kontakt med mannen och ringer ambulans. Vittnet uppger i förhör att han fem minuter tidigare mött en mopedist som vinglade fram längs vägen, men om den var samme man som låg i diket kunde han inte svara på.

ANNONS

Domen: Frias

Åklagaren yrkar på att mannen gjort sig skyldig till rattfylleri. Beviset, enligt åklagaren är den höga alkoholhalten i blodet. Göteborgs tingsrätt menar dock att vittnets uppgifter inte motbevisar den berusande mannens version – att han skulle lett mopeden hemåt och snubblat.

Mannen frias från anklagelsen om rattfylla och får ersättning för rättegångskostnader på dryga 3 000 kronor.

LÄS MER:Pollensäsongen är igång – björken spås bli årets stora plåga

LÄS MER:Härryda kommuns befolkning växer mest i Västra Götaland

LÄS MER:Vårdcentralen i Hindås i tabelltoppen: ”Känns jättekul”

ANNONS